The centre cannot hold…

Diederik denkt dwars

Kort na de Eerste Wereldoorlog publiceerde de Ierse dichter William Butler Yeats zijn onheilspellende gedicht The Second Coming. Je blijft bij regels uit dat gedicht steken, en de regels blijven ook steken bij jou: Things fall apart; the centre cannot hold; mere anarchy is loosed upon the world… The best lack all conviction, while the worst are full of passionate intensity. De profetie van Yeats is nog niet in vervulling gegaan, het door hem verwachte Beest is nog niet in Bethlehem geboren. Maar de samenhang in de samenleving staat onder grote druk en iedereen claimt zijn eigen gelijk.

Vreemd begin van een blog over een boek (Garret M. Graff, Watergate, A New History, New York 2022, Kindle ed.)? Hoe recensenten het trouwens klaarspelen, is mij een raadsel. In rubrieken in kranten en tijdschriften nemen zij het ene boek na het andere onder handen. Zij doen dat week…

View original post 1.892 woorden meer

Gepubliceerd door dsdiederik

Emeritus predikant met liefde voor geschiedenis. Muzikaal taalkunstenaar. Schrijft over Koude Oorlog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: